Wednesday, January 26, 2011

My Lovely Pet...dari Kisah Kisah Guinea Pigs Aku Yang Pendek Nyawa...

Sekadar nak bercerita benda yg lpas2....dlu, sunyi2 ni nak la jgak ada teman kan...since aku suka jgak la beli binatang2 cam hamster ke,ikan ke..Mmg kalu nak dikirakan mmg byak giler pet2 yg aku kumpul...ada yg aku beli dan ada yg aku curi....xkesah la curi pn asalkan aku jaga dgn btul2...Kucing ada...hamster ada...mcm2 ada....


(Anak2 hamster yang baru umo 3 minggu...)


(Ni Celine Dion..Aku curi dr area Billion KB...)


(Celine Dion dgn Orlando saing molek...)

Aku g la kdai ari 2...beli 2 ekor guinea pigs...sekor jantan sekor betina...aku bg nama Jay-z & Beyonce...xsmapi sehari aku bela,yg jantan mampus....xtau sbb pe..air mkanan sume ckup la...tp pagi 2 aku tgk dh keras,,, last2 aku g tukar...

Tauke kdai pn hairan tp bagi la aku tukar dgn yg jantan baru...aku bg yg jantan ni nma Puff Daddy...balik nya aku bela la.....selang 3 ari plak yg jantan 2 mampus plak...aduh.....apakah ini.....yg betina nya elok je aku tgk...Beyonce mcm xde msalah ksihatan pn...xde msalah pape pn....last2 tinggal la sekor ni je la wat teman klu time aku snyi2 ke...

Guinea pig ni lagi jinak dr hmster..pdan la dgn harga nya yg sdikit mhal kan...sume aku ckap dia angguk je...bila aku ckp dia seolah2 respon..pndai je dia ni kan....makin lama aku bela makin gmuk smpai nk masuk dlm rumah buatan dia pn dh xmuat dh....syg sgt...teman tp x mesra.....

Selang 2 minggu je......dua2 ekor MAMPUS BELAKA.....CISSS!!! Xsempat nak amik gambar mendiang diorang sume.......

Last2 aku geram, aku borong 8 ekor hamster, skali dgn sarang nya pnye la gedabak dkat rm300 aku abis... Puas ati aku....

(Comel kan....)

video

No comments:

Post a Comment