Thursday, February 3, 2011

Kenapa iPhone 4 Is The Best ???


(Bahagian depan & belakang iPhone yg xkan calar punyer...)

Ramai yg berangan nak pakai nset yang canggih2 mewah2
..hok serba serbi lengkap...aku pn ada gok angan2...aku tringin giler nak pakai iPhone 4 ni...bakpe? msti ada pape yg menarik pasal iPhone ni kan dats y aku rasa cam giler babi nak memiliki sbijik...since harga dia cam giler babi sket...mitak hold dlu la angan2 ni...tp pape pn aku jz nak berkgsi la kenapa bg aku iPhone 4 ni is the best phone everrrr......

1.) Face Time



Sume orang pakat nak video2 calling ni dari dlu lagi...dgn iPhone 4, segalanya d hujung jari..cewah...dok kira di mana2 serata dunia skalipun...siap bleh switch nk kamera depan or kamera blakang...fuh....tp iPhone 4 ke iPhone je la...xpe..tunggu sume org akan guna nnt...xpun FaceTime pada iPod yg latest tu, tp kena ada Wi-Fi ler...Kalu 3G lambat cam haram....

2.) Retina Display


Retina display kat iPhone 4 ni hok paling sharp...paling vibrant...skrin hok paling high-resolution...kira 4X lebih pixel dr model iPhone sblum ni...kalu display iPhone dlu doh best...ni lagggiii best...Dia pnye pixel density tu sharp giler sampaikan mata manusia pn xleh nak pertikai sharp nya cmaner...wah......

3.) Multi Tasking



iPhone mmperkenalkan cara baru utk multi tasking...kiranya kalu mu tngah main game, pastu ada msj masuk, xperlu quit game tu...juzt switch je kat message...pas jawab msj trus bleh smbung game td tanpa melambatkan performance iPhone ni...xkan makan bateri sekalipun...kelazzzz.....

4.) HD Video Recording and Editing



Tangkap video dlm HD (High Definition)..xmain doh la mp4 ke...3gp ke...Kalu dlm gelap sekalipun, iPhone ni ada low-light setting...kalu gelap lagi, ada LED light kat blakang iPhone ni...lpas amik video, leh edit2 pulok guna iMovie application....bleh wat theme...letak title...transitions...mcm edit2 movie dlm smart movie tu...

5.) 5 Megapixel Camera with LED Light



Amik gambar dgn 5 megapixel kamera...siap ada flash lagi tu....even dlm gelap skalipun still napok terang gambar yg diambil...kamera yang kat depan pn senang kalu nak amik self portraits...

6.) Folder - A new way to organize your apps...



Kat Application Store, ada lebih 300,000 applications dgn games...pilih je mana yg suka...ada yg free ada yg berbayar...tp byr yg free la...pilih application yg mana nak, download, siap trus ada kat paparan skrin...bila dah byak sgt folder, dats y ciri2 baru ni dicipta, korang bleh organize sume apps dan masukkan ke dlm folder..pastu leh rename kan folder tu nak namakan apa...so, xde la srabut2 dgn application yg byk2...kelaz....

7.) Game Center - Way more than two can play the game...



Dalam Game Center ni, bleh cari kwn jugak...kira ajak kwn2 dari serata dunia main sama2...ala2 multi players...kita leh invite dia masuk dlm game kita...sape2 saja d sluruh dunia..wow...dunia ini ana yg pnyer...wahahahaha....

8.) Phone - With all it does, it's easy to forget iPhone is an amazing phone...



Utk mmbuat panggilan, tap je nama atau pn nombor...senang je kan..hahaha...paling best, korang le taip apa2 saja utk col org yg anda nak col...samada contact list, nombor apa2 yg ada kat website dorang, ataupn text msj...ala2 mcm map listing....cam biasa la leh jgak guna voice control, kira sebut je nama sape2 kalu nk wat panggilan...mcm2 benda2 basic utk calling2 ni ler..

9.) Mail - Mobile mail like you've never seen it before...



G mana2 skalipun leh email kat sape2 korang suka...nak YM ke..nok fb ke...nak apa2 pn...sedap doh wase...sume dah dsediakan, spt Yahoo mail...Gmail...dan AOL..selain tu ada IMAP dan POP mail systems...mcm kita jwb email kat laptop ni..sume bleh dibuat dgn iPhone ni...

10.) Safari - The world's most advanced mobile web browser...




Korang akan rasa best giler kalu surf internet guna Safari...Sbb pe? Apple iPhone ni pakai A4 chip, yakni web pages sng berfungsi...so, xbyk msa kena tunggu mcm main internet kat nset lain...slow n lambat...Dah la high resulution, stiap pages cantik...terang...sharp...graphic cun...kira korang leh baca perfectly words2 yg terpapar sbb sharp giler kot...

11.) Ipod - High-resolution entertainment...



IPhone 4 ni hebat giler kot...iPod dia pn best...bleh dgr lagu...tgk video...sume benda leh cari...Cari lagu apa...artis mana...album mana....mcm2...Doh la bleh pilih cover album, baru la nmpak camtik..xmcm mp3..boring dan bosan...then bleh create playlist...Kalu ada org col camaner? xpe...musik akan pause sendiri bila ada org col...then pas abis col, automatik smbung balik...kelazzz...

12.) Photos - A picture-perfect photo application...



Doh la dia pnye retina resolution tu tahap perfect, gambar2 yg diambil pn cantik giler...samada saiz btul or zoom giler, pic xkan pecah n kabur mcm nset2 lain....korang akan rs trpegun giler kot kalu tgk gambar dia cantik giler...

13.) AirPrint - Wireless printing, right from your iPhone...



Adanya AirPrint ni,
senang giler nak print email, gambar, web pages & dokumen2...xperlu software or pape yg perlu di download...xper driver pape...xperlu cable...tekan2 pastu print trus...masa tgh print 20 muka surat skalipun, korang stil lagi bleh online tenet...main game...sbb ianya x mengganggu pn printing process tu...kelaz...

14.) Voice Control - Want to make a call or play music? Just ask...



Katakan lah korang nak col mmber nama Samad...Ataupn anda nak col nmbo sape2 skalipn, dgn Voice Control, anda perlu cakap "Call Samad" or "Call 09-62534343" dan iPhone akan tologn anda col...dan iPhone jgak akan repeat voice command and utk comform sblum wat panggilan..kelas....
15.) Messages - Text with more texture...



Bila korang mula stat mesej dalam Messages, and seolah2 msj2 dlm conversation...Sony Erickson tiru app ni tau...mesej korang akan terdisplay ala2 bubble gitu...kira sng anda nak tgk msj2 yg anda antar and yg anda trima...or check mana2 msj yg terlupa nak baca...kalu nak delete, delete with one click saje...

16.) AirPlay - Live streaming to your HDTV. From your iPhone...



Semua jnis media brada di iPhone ada...musik...gambar2...video2...semua tu bleh ditrasfer secara wireless di HDTV korang via Apple TV...Sume bleh tgk dgn clear...bleh tgk pic secara beramai2..video tgk beramai2....tgk youtube pn beramai2...xpayah pakai cabel mcm handycam tu....wireless blaka le ni..

Semua dan bnyak lagi hanya di www.apple.com
Harga sekarang... (kalu nk pakai prepaid) - rm2290 only

1 comment: