Thursday, February 3, 2011

Al- Kisah Dari Asrama Lelaki...Jeng3...


Kalu nak cerita lah kan kisah kat asrama ni, bkn sume org tau...hanya sape2 hok penah tinggal dgn rasa pngalaman asrama je yg tau apa yg terjadi..jeng3....apa tuh??? Isu menda hok biasa org duk cakap2? BULI? Buli tu biasa la bos...kat mana2 pn ada berlaku...skrang ni pn byk dah tindakan dgn rancangan nok atasi gejala2 buli ni...beng bimbang....Skarang ni pn gejala buli pn bukannya byk dah pun...sbb byak tindakan hok doh diambil...so beres...

Tapppiii.....ada lagi masalah besar ni....apa masalahnye? ha gittew....tp masalah ni kurang mendapt perhatian mana...gejala apa tu? gejala hubungan sejenis ler...meh nak citer sket...bakpe gejala ni kurang mndpt perhatian walaupun org bijok mengatakan umpama barah yang merosakkan sahsiah diri cerdik pandai hok tinggal jauh di asrama...hok jauh drp ibu bapak...adik bradik dan jugak saudara mara....

Gejala yg dikatakan hubungan sejenis ni biasanya berlaku di kalangan plajar lelaki la kanz....tp amat kurang diceritakan secara terbuka..bakpe? biasa la tu...malu la kan...Hanya mereka2 yg terlibat atau nampak kejadian ni je la yg tahu....pahtu plak, sape2 hok terpaksa buat tu plak takot ngan malu plak nak kabo ke warden atau pngetua..padahal sedap ceh dok ngaku...tp dok gok..memandai je....

Secara kasarnya....ada la beberapa cara benda ni berlaku meh nak kabo...msti sape2 yg ada pngalaman tu, tahu la dia orgnya...kui3...;

1) Biasanya plajar senior ni akan amik plajar junior ni adik angkat atau biasanya ala2 org panggil jambu..pahtu layan adik angkat ni baik2...Mesti la lama2 plajar junior ni rasa sronok...rasa sedap...sbb abg2 senior ni amik berat kat asrama lebih2 lagi jauh dari keluarga...trasa selamat gittu la lebih kurang...Pahtu plok, bila si senior ni mula ajak tidur sama2 pahtu pujuk la plak wat hubungan sejenis, si junior ni terpaksa la mnyerah aje la..sbb keliru ngan serba salah...nak wat ke xmboh...ha....

2) Ada plak hok jenis gini...si senior yang amik kesempatan kpd si jnior2 ni dan melakukan secara paksa...main paksa2 la ni kiranya...pastu junior ni plak diugut kalu dia lapor kat pihak skolah....doh nok wat gane la kan...trpaksa mnyerah sbb takot.....

3) Ada gok hok jnis gini...main sorok2...ha....hok jnis camni ni biasanya akan cari kawan atau junior di dlm dorm yang sama...biasa nya akan cari hok tidur mati or terlalu penat...pahtu tengah2 mlm plajar ni akan bangun...cari mangsa...then dgn berhati2 akan meraba or menghisap konek pelajar yg tidur mati ni..ish3....apa da....

4) Ada jugok hok jenis suka sama suka...dan biasa nya terjadi hubungan sjenis ni tak dirancang...Biasanya mula2 dgn berkwn baik...pastu semakin hari semakin rapat...then tanpa sedar timbul la rasa sayang tu...disertakan dgn nafsu...maka terjebak la hubungan jenis...wow...love story sgt..

5) Lastly, ada jugak yg jenis suka sama suka tp dok berkwn baik pn...tapi bermula dgn dok sengaja...biasanya bermula bila slalu tidur berdua atas katil bujang hok sesuai utk tido sorang tu...Walaupun mmg xdok niat utk melakukannya tp keadaan tu mendorong nafsu songsang utk mnguasai diri...ha..org kata lelaki dgn lelaki ni mmg xleh tidur seselimut...bahaya...org la kata, aku dok kata pn..


(sekadar gambar hiasan...tp ni la hakikatnyer...tp...cam cool la plak pic ni...sexy....)

Kalu kita baca dlm buku Petaka Abad ke 21 oleh Wan Azmi Ramli, kalu nok baca g Perpustakaan Negara Malaysia (361.109595 WAN D) ada dia sebut pasal hubungan sejenis ni...Dalam buku hok dia tulis tu ada jgak sentuh ttg gejala2 ni kat skolah berasrama penuh...Then ada jugak dia nyatakan bila dia cuba wujud kepada kementerian, mereka jawab perkara ni dok wujud pun...dan kalu ada pun adalah pengalaman peribadi masing2...Pihak kementerian berkata lagi yg sekolah2 asrama penuh ni kan ada disiplin yang ketat, aktiviti sisial dan keagamaan, mesti la dapat cegah berlaku menda2 camni...So, susah nak berlaku hbungan2 sejenis ni...

Masalahnya bakpe nak nafikan terus??? Sedangkan hakikatnya mmg gejala2 ni wujud tp umpama barah yg x disedari kewujudannya pada peringkat awal...Pahtu plak, kat internet pn byak giler laman2 web dan blog yg duk bercerita pasal gejala ni yg dh mmg berleluasa kat skolah asrama penuh...ke guane tu...

Mmg susah benornya nak kenal pasti sape2 hok terlibat ni...sbb kbnyakannya akan simpan sebagai rahsia peribadi...Pahtu plak kebyakkan mereka jugak berperwatakan sprti lelaki normal..lelaki biasa tanpa ada tanda2 terlibat pn dgn gejala ni...Cuma maybe la ada yg duk tunding2 jari pada mereka hok berperwatakan lembut yg terlibat...Dok baik.....Selagi takdok kajian terperinci yg dibuat...mmg xdok sape pn tahu betapa truknya barah ni...wah gittu...

Then ada lagi...
di samping di asrama skolah, kat asrama institut pengajian tinggu pn berlaku jugak...kan...mereka2 hok dok penah tinggal kat asrama pn ada gok terlibat dgn gejala2 ni...Doh nak wat guane ni nak atasi masalah abrah ni hok semakin parah ni menular d kalangan mereka2 hok terpilih dan cerdik ni....guane..guane......

Aku ni dok la cerdik mana tp kita pikir gini la...sebagai permulaan, sume pihak mesti mengakui kewujudan gejalan ni kat skolah2 berasrama...pastu, kena rancang satu pelan tindakan utk cegah ngan ubati penyakit jiwa ni....Pihak skolah dalam aktiviti keagamaan perlu menekankan ttg hubungan sex sejenis ni adalah harammmm...dan terdedah kepada HIV Aids...Jgn duk fokus kepada hubungan haram antara lelaki dan pompuan je...Pihak skolah jugok ptot larang pelajar tidur satu katil dah le ni..jgn tidur satu tilam dah le ni...sebb walaupn tanpa niat sekalipun, perbuatan ni boleh memutikkan hubungan sejenis...bagi plajajar hok mmg dikenal pasti dgn gejala ni, sessi kaunseling dan nasihak dari segi agama perlu di beri kpd mreka...

Insya-Allah...dgn sesungguhan sume pihak, gejala ni bleh dikurangkan..kemudian dihapuskan trus....jeng2....apa komen anda? hahaha...





2 comments: