Thursday, September 1, 2011

Kawanku oh kawanku....

Aku ada seorang kawan...ktorang mmg baik masa kecik2 dulu...ingt lagi masa tu darjah 6, ada kem motivasi utk budak2 exam UPSR, ktorang ada modul dlm kul 2 plak camtu lpas modul kul 12 dah abis, ktorang ponteng modul kul 2 tu pakat2 g bandor sbb nk g main PS kat kedai uncle tu...tp sygnya kedai tu tutup smpai ke ptg...kiranya buang masa je ponteng modul tu, esokkan nya aku kena marah kaw2 dgn Cikgu Ghazali...puah ati aku kena..dok la cikgu tu dok brapa brahi mana ke aku sbb aku curi alat tulis anak2 dia masa muda2 dlu...

Ingt lagi msa kecik2 dlu pn aku slalu g umah dia main galoh panjang dpan umah dia, sume adik bradik dia baik ngan aku..spupu2 dia pn sama..ingt jgok masa ktorang main ta nusuk (hide and see) satu bando KTrg...smpai ke dlm pasaraya Hock Kee Seng aku nyorok...byak giler knangan2 kalu nok ingt2kan...masa kecik2 dlu pn, ktorang dok tahu antara satu sama lain yg ktorang dlm 'kategori' yg sama..dia sekoloh mnengah lain, aku skoloh menengah lain smpai la abis form 5, ktorang jmpa balik dlm ruangan sosial 'faceparty'...pas tahu kategori masing2 ktorang jadi rapat...rapat giler..tringat zaman kecik2 rapat2 dlu...

Al-kesah khdupan kami berkwn mcm ala2 Sex and The City, setiap apa yg aku buat, aku akan bgtau dia...aku dok simpan apa2 rahsia pn dgn dia...dgn sape aku brkwn, of coz aku akan kenalkan dia skali sbb dialah kwn aku yg paling rapat..sume rahsia aku dia pgg, sume rahsia dia aku pgg...sume benda kami berkongsi...wlaupun kami blaja jauh antara satu sama lain, bila balik kmpung je kami akn kontek each other...wlaupun dia ada mmber2 lain, aku pn ada mmber2 lain, kami ttap g mana2 bersama....smpai la skrang...tp sygnya persahabatan aku dgn dia dok lama...


Terjadilah mcm2 konflik antara kami..yakni aku kenal sgt prangai dia iaitu suka reka2 citer utk meng'up'kan diri sndiri..aku dok kesah mana sbb atas dasar title kwn baik tu, slagi dia x kata ke aku blakang2, aku bereh je...wlaupun ada gok dgr sket2 dia ngata kat aku, aku anggap mende tu biasa je..dok kesah mana pn....aku heran, stiap kwn2 yg aku kenalkan kat dia, dia nk feeling2 dgn kwn2 yg aku knalkan tu..aku heran..smpai snggup wat mcm2 citer utk wat naik diri sndiri..ada sorag kwn aku knalkan kat dia, bru je beberapa hari kenal, dah mula dia nk calang2 dpan kawan2 yg lain yg kawan yg aku baru kenalkan tu ajak dia pergi bercuti la...nak kasi wang la...mcm2...aku ni dok la cerdik mana tp aku dok la bodo...aku pk, ada ke baru kenal bbrapa ari dah nk buat mcm2 kat dia kan...baru la aku tau yg dia cuma reka2 citer je sbb nk meng'upkan diri sndiri...halnya sbb mmber yg aku baru kenalkan tu citer pulok kat aku..alahai kawan baikku ni...aku x ksah mana lagi...tp..

Paling aku x tahan...dia bleh citer kat kwn2 aku (yakni kwn2 dia jgak, sbb aku yg knalkan) yg dia sblum2 ni bila kuar dgn aku, sngaja xpakai mnyak rambut masa kluar, sngaja buat diri srabai sket, n sngaja pakai baju biasa2 je sbb takot aku jeles...pukimakkk...motif aku nk jeles ngan mu wat natang pe...mcm 2 la dia citer yg aku ni mcm tu..aku ni mcm ni...budak2 tu sume la duk crite kat aku balik...dia ingat aku xkan tahu kot...aku mmg panah giler..mmg aku x tahan giler dah dgn prangai dia skarang ni..aku sound dia direct dlm nset...eh2..bleh lagi dia nk back up dia dia, and dia cuba nak salahkan org lain plak...gini je la kwan..mu at hal mu, aku buat hal aku...

Sblum2 ni aku berpegg dgn title kawan baik dari kecik, tp skrang x lagi..kalu la aku knal mu mlalui fb, mmg dah lama aku remove org mcm mu ni...and skrang, walaupn kita dah lama kwn dari kecik..kawan baik..aku remove mu trus dari frenlist aku...lantok mu la nok wat mende pn lpas ni..mu pandai cari kwn kan, silakan cari kawan baru...aku dah x tahan dgn prangai mu...mmg ramai giler dah kwn2 aku benci giler doh kat mu...mu mmg base brekmok...

Aku harap dgn dgn cara idup mu skrang ni, makin ramai hok akan benci ke mu..aku tahu je lpas aku ptus kwn dgn mu ni, mu akan citer la kat kwn2 mu yg aku di pihak yg jahat...so? aku pduli apa la sgt..kalu stakat idup mnghabiskan duit mok ayah, dok soh nok brangan la...aku dah abis blajo..mu tu lagi 2 taun nk abis jgn nk cakap byak..mu x tahu apa yg akan berlaku d masa hadapan...mu nk kata ke aku, kata la...stakat org mcm mu tu, aku dah x heran langsung dah..aku xkebulur pn kalu x kawan dgn mu...way ever it is, cukup lah stakat ni kita berkwn ye...aku x harap pn idup mu akan sng and brambus la jauh2.....

Akhir kata, sekian...

No comments:

Post a Comment